Καλάθι
0 Βιβλία - 0,00 €

Ξενόγλωσσα Βιβλία

15%off
Λεξικό νομικών όρων με CD-ROM ΑγγλοΕλληνικο & ΕλληνοΑγγλικο. Σταφυλίδης

Λεξικό νομικών όρων με CD-ROM ΑγγλοΕλληνικο & ΕλληνοΑγγλικο. Σταφυλίδης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Κωδικός: 9789607695369

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Κωδικός (ISBN): 9789607695369

Εκδότης: Σταφυλίδης

ISBN-10: 9607695364

ISBN-13: 9789607695369

Έτος Έκδοσης: 2010

Σελίδες: 1344

Τιμή Προσφοράς 68,00 €

Κανονική Τιμή: 80,00 €

Λεπτομέρειες

// Περιγραφή απο τον Εκδότη //


Ο εκδοτικός οίκος Σταφυλίδη με τη μακρά επιτυχή παράδοσή του στο χώρο των λεξικών, ιδίως της ειδικής (επιστημονικής) ορολογίας, τολμά και κυκλοφορεί το «Λεξικό Νομικών Όρων» (αγγλοελληνικό- ελληνοαγγλικό) για να καλύψει το δύσκολο και γεμάτο έντονες αμφισημίες και αμφισβητήσεις έργο της νομικής ορολογίας, που συνεχώς διαπλάθεται, όπως και οι έννοιες του, παραμένοντας πάντα ανοιχτός σε κάθε επιστημονική κριτική. Ξεχωριστό στοιχείο του Λεξικού Νομικών Όρων είναι το πλήθος των λημμάτων του σε σύγκριση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Με συνολικά 40.000 λήμματα και 1344 σελίδες, εύλογα μπορεί να γίνει λόγος για ένα πλήρες πια λεξικό νομικών όρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολλές λέξεις αποδίδονται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

Ακόμη και λατινικοί όροι, ιδιαίτερα συνήθεις στο αγγλοσαξονικό σύστημα δικαίου και ως κάποιο βαθμό γνωστοί και στο ελληνικό νομικό σύστημα, έχουν ομοίως αποδοθεί, ώστε το λεξικό να απευθύνεται και σε μη νομικούς. Ένα χαρακτηριστικό του Λεξικού Νομικών Όρων είναι ότι, εκτός από την ετυμολογία, η απόδοση των λέξεων συνοδεύεται και από σύντομη ερμηνεία τους. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται σύντομη και εύληπτη γνώση και κατανόηση του δικαίου, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για το νομικό όσο και τον μη νομικό, στον οποίο επίσης απευθύνεται το παρόν λεξικό.

Το «Λεξικό Νομικών Όρων» πραγματοποιήθηκε, με την φροντίδα των Εκδόσεων Σταφυλίδη, από 13 εν ενεργεία δικηγόρους, με στόχο να επιδειχθεί η δέουσα κατανόηση, απόδοση και μεταφορά των όρων και με βάση την τυχόν αντίστοιχη ή παραπλήσια έννοιά τους στην ελληνική νομική πραγματικότητα και πρακτική.

Το «Λεξικό Νομικών Όρων» περιέχει: ελληνικό δίκαιο, αγγλικό δίκαιο, σκωτικό δίκαιο, ιρλανδικό δίκαιο, δίκαιο Ηνωμένων Πολιτειών, ρωμαϊκό δίκαιο, ευρωπαϊκό δίκαιο και διεθνές δίκαιο. Το έργο αυτό απευθύνεται με φιλόδοξες αξιώσεις, και θα αποτελέσει απαραίτητο βοήθημα για:

α) φοιτητές και καθηγητές νομικών σχολών, β) δικηγόρους, δικηγορικές εταιρίες, γ) δικαστές, εισαγγελείς,

δ) συμβολαιογράφους, ε) δικαστικούς επιμελητές, δικαστικούς υπαλλήλους, στ) μεταφραστές επιστημονικών έργων

ζ) εργαζόμενους σε Δημόσιους Οργανισμούς, Υπουργεία, Πρεσβείες, Νομικά Τμήματα Εταιριών, Τράπεζες, Σωματεία κ.λπ.

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Λεξικό νομικών όρων με CD-ROM ΑγγλοΕλληνικο & ΕλληνοΑγγλικο. Σταφυλίδης

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

 Πολύ ΚακόΚακόΜέτριοΚαλόΠολύ Καλό
Ικανοποιήση
banner